PROTEC (bluechemGROUP)

KVALITETSSÄKRADE, CERTIFIERADE, PATENTERADE

TÜV certifikat ENGINE FLUSH

Företagsfilosofin är att utveckla och tillverka produkter som förbättrar förbränningsprocessen och samtidigt rena och vårda bränslesystem, kylsystem, klimatsystem och självklat oljesystem.

För att uppfylla våra egna och våra kunders krav så utsätter vi våra produkter för de hårdaste tester och vi kan stolt bevisa att vi klarat dessa tester med utmärkt resultat.

Flertalet av våra produkter har idag genomgått TÜV Thüringens hårda tester. TÜV Thüringen är en fristående institution med verkligen trovärdiga kvalitetsbevis så kallade TÜV Certifikat. Dessa ger dig som kund en garanti på produktens effekt, funktion och verkan.

Vi har också certifikat TÜV Nord -Made In Germany- på våra produkter vilket bevisar produktens ursprung. Kravet för certificeringen är att minst 50% av substanserna i färdig produkt måste skapas i ursprungslandet Tyskland. PROTEC klarde en gräns på över 70%. Därmed utmärker sig PROTEC från alla andra Tyska företag i branschen.

Utöver detta så lyfter TÜV-certifieringar företagets image då de utsätter sig själva och sina produkter och tjänster för dessa hårda testkontroller.

 

HISTORIA

PROTEC´s historia börjar för mer än 30 år sedan. PROTEC har sedan dess blivit till ett välkänt varunamn och anväds idag med framgång i 93 länder världen över. Produktutbudet har genom åren ökat och täcker idag det mesta inom vård och underhåll för alla typer av fordon. PROTEC´s varunamn ligger numer inom koncernen bluechemGROUP.

Produkterna och verkstadskonceptet har anpassats, utvecklats och testats om och om igen för att uppfylla marknadens hårda krav

Produktsortimentet idag hjälper både dig och din kund att spara tid och pengar samt att det bidrar till en renare miljö.

Bluechem Sweden AB är ansvarig importör och generalagent av BluechemGROUP´s produktprogram på den Svenska marknaden. PROTEC´s produktprogram marknadsförs av 5 distributörer i Sverige. (Se flik "Distributörer")

RING OSS GÄRNA OCH FRÅGA OM PROTEC´S FRAMGÅNGSRIKA SERVICEKONCEPT

 

MOTORSPORT

Våra produkter är hårt testade inom motorsporten där påfrestningarna är mångdubbelt mot vanlig "bruksbilar"

Våra produkter är testade under ADAC GT Masters 2011 och då i Lamborghini Gallardo stallet (Reiter Enginering) och under 2012 i stall Chevrolet Camaro GT (YACO Racing) och idag med Philip Geipel bakom ratten på en AUDI R8 LMS Ultra. Under åren har våra produkter fått stort beröm inom branschen.

ENGAGEMANG

PROTEC (bluechemGROUP) ser det som en självklarhet att engagera sig i miljö och välgörenhetsfrågor.

Ett av våra stödprojekt under de gångna åren var en förbättring av vattenförsörjningen i västra Kina. Vi har donerat ca 200 000 kr till detta vattenprojekt som har gått till nya brunsborrningar. Dessutom går en del av varje såld produkt direkt till projektfonden.

bluechemGROUP har även donerat till WWF Socialprojekt vilket har möjliggjor ett uppköp av 60 hektar mark vid floden Elbe för främjande av ett nytt utrymme för utrotningshotade djur och växter. Ett viktigt steg för att bevara vår anrika flora och fauna.